. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .







Raw Chocolate Mousse | Recipe







Na een hectische periode van het verhuizen bracht januari weer wat tijd voor ontspanning. Tijd om naar de film te gaan, af te spreken met vriendinnen, wakker te worden zonder wekker en tijd om lekker te kokkerellen. Sinds we verhuisd zijn heb ik voor dat laatste amper tijd gehad. Ik werk namelijk nog wel in het zuiden en reis elke dag van Rotterdam naar Best (vlakbij Eindhoven). Vroeg op en laat thuis dus. Hoewel ik niets te klagen heb - Jos zijn kook kunsten zijn veel beter dan die van mij - mis ik het wel. Ik hou ervan om uitgebreid te koken en nieuwe recepten uit te proberen.
Om niet gelijk te hard van stapel te lopen (oké je kunt dit niet echt koken noemen) ;) hier een simpel, maar oh zo lekker receptje. Zeg nou zelf, Raw Chocolate Mousse klinkt als een heerlijk Valentijnsdessert toch? Avocado en chocolade klinkt misschien als een ietwat vreemde combinatie, maar het is echt bizar lekker. 

▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ingrediënten

Mousse (voor 2 pers.):
• 1 rijpe avocado
• 2-3 eetlepels rauwe cacao poeder
• 1 eetlepel agave siroop
• een paar druppeltjes pure vanille extract

Topping:
• fruit, noten en/of kruiden
{ik koos voor huisgemaakte rauwe chocolade rasp, granaatappel pitjes en munt}

Bereiding:
1. Halveer de avocado, ontpit en schep het vruchtvlees eruit
2. Blend de avocado met de overige ingrediënten, totdat er een mooie mousse ontstaat en verdeel de mousse over 2 glaasjes
3. Je kunt de mousse direct eten maar ik vind 'm lekkerst als hij een uurtje in de koelkast heeft gestaan
4. Garneer met vers fruit, noten en/of verse kruiden

Enjoy!
▪ ▪ ▪ ▪ ▪

---

After the hectic period of our move, January brought some time for relaxation. Time for going to the movies, for hooking up with friends, for waking up without an alarm clock and time for some creative cooking. I've barely had time for that since we moved. I still have my job in the South and I travel from Rotterdam to Best (near Eindhoven) every day. So I wake up early and get back home late. Although I can't really complain - Jos' cooking skills really outmatch mine - I do miss it. I like to cook elaborately and to try new recipes.
To not rush it (okay, you can't really call this cooking) ;), here's an easy, but o, so yummy recipe. Say so yourself: Raw Chocolate Mousse sounds like a delicious Valentine's dessert, right? Avocado and chocolate may seem like an odd combination, but it's unusually good.

▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ingredients

Mousse (serves 2):
• 1 ripe avocado
• 2-3 tbsp raw cacao powder
• 1 tbsp agave syrup
• a few drops of pure vanilla extract

Toppings:
• fruit, nuts and/or herbs
{I chose homemade raw chocolate rasp, pomegranate seeds and mint}

Preparation:

1. Slice the avocado in half, take out and throw away the pit and scoop out the flesh 
2. Blend the avocado with all ingredients in a food processor until it becomes a nice mousse and divide into 2 glasses
3. You could eat the mousse instantly, but I like it better when it's been in the fridge for an hour
4. Decorate with fresh fruit, nuts and/or fresh herbs

Enjoy!
▪ ▪ ▪ ▪ ▪