. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .







Fig Pizza | Recipe




Afgelopen weekend kocht ik mooie verse vijgen op de markt... en maakte heerlijke pizza's.

▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ingrediënten

Pizza deeg:
• 125gr patentbloem
• 75ml handwarm water
• 1/2 theelepel gedroogde gist
• snufje zeezout

Ricotta Pizzasaus:
• 100gr ricotta
• 1el sojamelk
• peper
• zout

Topping:
• verse vijgen
• rode uien
• kruiden naar keuze
• olijfolie

Bereiding:
Mix de bloem, gist, zout en water en kneed tot een soepel elastisch deeg. Leg het deeg in een kom, afgedekt met vochtige schone theedoek en laat ca. 45 min. rijzen. Meng vervolgens de ricotta, sojamelk, peper en zout tot een gladde saus. Snijd de vijgen in plakjes en de uitjes in ringen... en verwarm de oven voor op 225 °C.

Verdeel het deeg in 2 stukken en kneed nogmaals goed door. Op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lappen van ca. 20cm doorsnede (bij voorkeur de rand iets dikker laten). Ricotta saus erover verdelen, maar rand vrijhouden. Beleggen met vijgen en uien. Bestrooien met zout, peper en kruiden en besprenkelen met olijfolie (mijn favoriet). Pizza's in midden van oven in 15 min. knapperig en gaar bakken. Bon appétit!
▪ ▪ ▪ ▪ ▪

---

Last weekend I bought beautiful fresh figs at the market... and made delicious pizzas.

▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ingredients

Pizza dough:
• 125g patent flour
• 75ml lukewarm water
• 1/2 tsp baking powder
• pinch of sea salt

Ricotta Pizza Sauce:
• 100g ricotta cheese
• 1 tbsp soy milk
• pepper
• salt

Toppings:
• fresh figs
• red unions
• herbs of choice
• olive oil

Preparation:
Mix flour, yeast, salt and water, and knead until the dough is smooth and elastic. Put the ball of dough in a bowl covered with a moist dish towel and let rise for about 45 min. Then mix the ricotta, soy milk, pepper and salt into a smooth sauce. Cut the figs into slices and the onions into rings... and preheat the oven to 225 °C.

Divide the dough in two and knead well once again. Roll out the dough onto a flour covered surface to form a 20cm pizza crust (leave the edges a little thicker). Spread the ricotta sauce on top of it, except for the edges. Top with figs and onions, and some salt, pepper and herbs. Then sprinkle with olive oil (my favorite). Bake the pizzas in the middle of the oven for 15 min. until they are crunchy. Bon appétit!
▪ ▪ ▪ ▪ ▪

Counting My Blessings #12



{ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 }
__________________________________________________________
“When the sun is setting, leave whatever you are doing and watch it.”
― Mehmet Murat ildan

Lately on Instagram...



Enjoying the summer!!!