. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .







Analogue



{Pictures made by Jos}

Norway 2010...
▪ ▪ ▪ ▪ ▪

Dried Fruit Bonbons | Recipe




Deze bonbonnetjes zijn zoveel lekkerder dan een Bounty, Snickers of een chocolade truffel. Echt waar! Wie niet overtuigd is (na het lezen van het recept) mag er best eentje komen proeven :) Sinds een maand probeer ik het eten van geraffineerde suiker te minderen en gezondere alternatieven te vinden voor koek, snoep, chocola en ijs.

Helaas zitten geraffineerde suikers niet alleen in zoete verleiders, maar ook in heel veel hartige producten zoals: maaltijdsalades, brood, (biologisch) vlees, vegetarische burgers, chips, mayonaise, soep (zelfs in bouillon), cornflakes en sausen. Een echte uitdaging in de keuken dus! Ik hou jullie op de hoogte ;)

▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ingrediƫnten voor ongeveer 10 balletjes:

• 5 dadels (medjool)
• handje gedroogd fruit (rozijnen, goji bessen, abrikozen, cranberry’s...)
• handje gemengde ongezouten noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten...)
• 1/2 eetlepel lijnzaad
• 1 eetlepel rauwe cacao poeder
• 1 eetlepel kokosolie

Topping:

• rauwe cacao poeder
• gehakte pistachenootjes
• kokosrasp

Bereiding:

De kokosolie even “au bain marie” in een pannetje met lauwwarm water laten smelten. Mix vervolgens alle ingrediĆ«nten in de keukenmachine tot er een kruimelige 'deeg' ontstaat. Vorm balletjes en rol deze door bijvoorbeeld door de kokosrasp, pistachenootjes en/of rauwe cacao poeder. Natuurlijk kun je ze nog door tal van andere nootjes of zaden rollen.
▪ ▪ ▪ ▪ ▪

{Bron recept - Smakelijck}

---

These bonbons taste so much better than a Bounty, Snickers or a chocolate truffle. I mean it! If you're not convinced (after reading the recipe) you're welcome to come and try one :) For a month I've been trying to reduce my consumption of refined sugar and to find healthier alternatives for cookies, candy, chocolate and ice cream.

Unfortunately, refined sugars are not only to be found in sweet temptations, but also in many many savoury products like main dish salads, bread, (organic) meat, vegetarian burgers, chips, mayonaise, soup (even broth), cornflakes and sauces. So this is a real challenge! I'll keep you posted ;)

▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ingredients for about 10 balls:

• 5 dates (medjool)
• handful of dried fruit (raisins, goji berries, apricots, cranberries ...)
• handful of unsalted nuts (almonds, walnuts, hazelnuts, cashews, Pecans ...)
• 1/2 tablespoon of flaxseed
• 1 tablespoon raw cocoa powder
• 1 tablespoon coconut oil

Topping:

• raw cocoa powder
• chopped pistachio nuts
• fine shredded coconut

Preparation:

Melt the coconut oil (coconut oils melt at 24 °C / 76 °F). Mix all the ingredients in the food processor until they form a crumbly 'pastry'. Make balls and roll them through e.g. fine shredded coconut, pistachio nuts and/or raw cocoa powder. Of course you can roll through all kinds of nuts or seeds.
▪ ▪ ▪ ▪ ▪

{Recipe source - Smakelijck}