. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .







Soup Time...



De winter heeft even op zich laten wachten maar het begint nu echt kouder te worden, dus bedenk ik manieren om me warm houden: handschoenen (brei), mutsen (brei, brei), sjaals (brei, brei, brei), lekker voor de open haard zitten... en soep eten!

Als je pompoen lekker vindt, raad ik je aan om eens pompoensoep te maken. Ontzettend lekker en ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Hierbij mijn recept:

Ingrediënten voor 2 personen:
1 kleine pompoen (ca. 500gr)
2 appels (Granny Smith)
1 kleine (zoete) ui
1-2 sneetjes oud brood
2 theelepels gedroogde rozemarijn
350 ml kruidenbouillon (van tablet)
2 eetlepels crème fraîche
zout
cayennepeper

Bereiden
- Brood in blokjes snijden, in een kom leggen, overgieten met heet water en ongeveer 10 min. laten weken
- Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden (pompoen schillen en snijden doe je zo)!
- Ui in grove stukken hakken
- Appels in blokjes snijden
- Water uit brood knijpen
- In soeppan: pompoen, appels, ui, brood en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen
- Soep afgedekt 45 min. zachtjes koken
- Soep met staafmixer pureren
- Met zout en cayennepeper op smaak brengen
- Soep over borden/kommetjes verdelen
- Als laatste een beetje crème fraîche toevoegen
- Geniet!!!

Fijn weekend allemaal...

*Ook lekker met: honing, geiten/fetakaas, rucola, knoflook, of worteltjes... ;)
**Bewaar de pompoen zaadjes om te roosteren.

It's getting colder in Holland, so I'm thinking of ways to keep warm: gloves (knit), hats (knit, knit), scarves (knit, knit, knit), sitting in front of the fireplace... and eating soup!

If you like pumpkin, you really should try pumpkin soup... It's delicious and very easy to make. Here's my recipe:

Ingredients for two people:
1 small pumpkin (about 500 grams)
2 apples (Granny Smith)
1 small (sweet) onion
2 teaspoons of dried rosemary
1-2 slices of old bread
350 ml vegetable stock
2 tablespoons of crème fraîche
salt
cayenne pepper

Instructions
- Cut your bread into small chunks, place them in a bowl and cover them with hot water, let them stand for 10 minutes
- Cut the pumpkin pulp into chunks
- Chop the onion
- Chop the apples
- Squeeze the water out of the bread
- Bring pumpkin, apples, union, bread and rosemary with stock to the boil
- Let boil gently for 45 minutes (covered)
- Purée the soup using a food processor or blender
- Add some salt & cayenne pepper
- Pour into soup bowls and garnish with some crème fraîche
- Enjoy!!!

Have a great weekend...

*Also tastes delicious with: honey, goat/feta cheese, arugula, garlic, or carrots ... ;)
**Save the pumpkin seeds for roasting

3 comments:

  1. Oooh pompoensoep is echt lekker. Bedankt voor het recept!
    Esther.

    ReplyDelete
  2. wow, klinkt echt superlekker! moet ik echt een keer proberen :)

    ReplyDelete